חשש ייחוד, בסיוע לנערה שננעלה בבית

שאלה:

שלום וברכה
שאלה בעקבות מעשה שהיה
א. נערה שננעלה בבית, ואינה יכולה לפתוח, האם מותר להכנס דרך החלון בכדי לפתוח את הדלת, או שיש בזה איסור ייחוד.
[כמובן זה שונה ממעלית, כי במעלית, היא תיפתח מעצמה בעוד כמה שניות, משא"כ כאן שהדלת מצד עצמה נשארת נעולה].

ב. כאשר שכנים עומדים מחוץ לדלת הבית וממתינים שהנכנס מהחלון יפתח הדלת, האם זה קל יותר, והאם זה לכתחילה.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה כאשר השכנים עומדים בחוץ ומדברים איתם וברור שחייב להיות פתיחה מהירה בתוך דקה שתיים זה בגדר פתח פתוח לרשות הרבים, אבל העצה היותר טובה ונכונה, שהיא תעמוד בחלון ויראו אותה מבחוץ וגם שכנים יעמדו בפתח ויראו שהוא פורץ וכך הכל יהיה ודאי בסדר.