Ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1.אני חוששת מהטבילה כי נשארו קילופים בידיחם והרגליים ובגלל שהתגלחתי ביום שישי כי הטבילה הייתה במוצש צמחו כבר קצת שיערות. אני לא יודעת אם אני מקפידה על הדברים האלו . היה עדיף בלי זה אבל לא יודעת אם מקפידה . בנוסף יש לי מעט עור יבש בכף רכל ועשיתי עם מכשיר שיש לי בבית קצת וחוששת שלא עשיתי מספיק . גם כל הזמן הרגשתי כאילו יש לי שיערה בכף רגל וחששתי לבדוק . לחשוש ממשהו?
2. כשקמתי בבוקר הייתה לי מדבקה על השיער .אולי נדבק אליי אחרי הטבילה אבל עדיין חוששת . לחשוש ?
3. לגבי נקיונות פסח אם אני סוגרת חלק מארונות מטבח, יש צורך לבדוק את הכלים שבהם? לפעמים נשאר שמן או לכלוכים . לחשוש? מה לגבי טוסטר או טוסטר אובן ,אם בוגרת בארון יש צורך לנקות?
3. כשמנקה כיסים בבגדים נשארים פירוקים קטנים עדיין ,השתדלתי לנקות טוב אבל תמיד נשאר קצת או למשל מסטיק דבוק או שזו סוכריה טופי שלא ירדה בכביסה . לחשוש מזה ?
4. אחותי באה לעזור לי והיא מנקה את הפינת אוכל , בשנה שעברה בעלי ניקה ואז לפעמים חוזרת בלי נדר על החריץ באמצע ואפילו מתחחת בתחתית של נפינת אוכל וזה נראה לי מיותר מאוד. יכולה לא לחזור?

תשובה:

1-2, לא לחשוש.

3. אם אתם כוללים את הארונות הללו במכירת החמץ ומסמנים אותם, די לראות שאין שם חמץ ממש איזו עוגיה וכדומה.

4. זה בסדר גמור.

5. ודאי יש לפתוח את השולחן ולנקות גם בחריץ אבל לא בתחתית.

חג שמח