פיגועים

שאלה:

הפיגועים הללו משתקים אותנו.
הפיגועים הללו מפחידים אותנו. איך ללכת מחר בבוקר מרחק הליכה של רבע שעה עם כמות ילדים בלי עין הרע למוסדות.
איך לחזור איתם הביתה?
איך לאפשר להם לרדת לשחק למטה.
ואיך ללכת ברחוב שכל כמה מטרים יש בניינים שבו פועלים ערבים. נכנסים ויוצאים, ברגל ובטרקטור.
איך מחזירים את הביטחון לעצמינו. השפיות?
תכיפות הפיגועים לא נותנת רוגע כלל.
אנחנו בוטחים בה' אבל מפחדים על עצמינו, ועל היקר לנו. מפחדים שחלילה אם יקה מקרה לא נצליח להגן על היקר לנו.

תשובה:

חלילה לנו להכנס לפניקה, ב"ה החיים בארץ טובים ובטוחים ונעימים, נכון הדבר שכרגע יש איזה גל, אבל לא עד כדי שנחשוש להסתובב ברחובותינו, כן צריך לפקוח עין, וכמובן גורמי הבטחון צריכים לעבות את השמירה ההיקפית ואת כוחות המודיעין ואני משוכנע שזה נעשה, ובעזרת ה' נמשיך להתפלל לגאולה השלמה שתבוא במהרה בימינו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. מה לגבי לחדול מהרעה החולה הזאת של להעסיק ערבים?
    למה גדולי הדור לא מוציאים הוראה הלכתית כזאת שבוודאי תגרום לנקיון כמעט מוחלט של האזורים החרדיים מנוכחותו של האויב?

  2. לצערנו זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה, הם עושים דברים שיהודים לא מוכנים ולא מסוגלים לעשות, ובמחירים שיהודים יכולים לשלם, זו בעיה לא פשוטה.

  3. לעניות דעתי נראה שאם רוצים אפשר לחפש פתרונות כמו עובדים זרים פיליפינים וכ'ו שאינם עוינים. לא חסר. מתקשה להבין את הבעיה. אני גם חושב שאם לא ניתן לאויב דריסת רגל הוא ממילא יברח מפה לארצותיו לאט לאט מפאת הרעב, והבעיה תלך ותדעך.. בכל אופן, נמשיך להתפלל לגאולה.

  4. מחילה שאני מקשה אבל לא מובן לי למה הציבור לא יוכל לעמוד בזה אם יהיה פסק הלכה כזה. הרי אם פרנסה מ-ה' ועושים את רצונו אז ממילא הפתרונות יגיעו. וגם אם בכל זאת נניח שתהיה בעיה של מחסור בעובדים, עדיין נרוויח שלא יהיו פיגועים ובנות ישראל לא יפחדו להסתובב בבני ברק מפני ההטרדות שלהם ועוד שלל בעיות ובכלל ככל שארץ ישראל תתנקה מהזוהמה שלהם כך ייטב לנו ולכבוד ה'. האם לא שייך פה קצת אתערותא דלתתא בעניין של קידום הגאולה? תודה

  5. טוב. יישר כח על הדברים, אנחנו לא זכינו בלאו הכי להמנות על גדולי ישראל, ואיננו מורשים לדבר בשמם, אולי כדאי להפנות את השאלה לגדולי ישראל.

  6. מתאונות דרכים נהרגים הרבה יותר אנשים, ומשום מה אף אחד לא מפחד לנהוג ברכב.
    מי שמת זה משמיים, השגחה פרטית, אם נגזר על מישהו למות או לקבל ייסורים הוא ימות או יקבל ייסורים, לא משנה איך, הרבה דרכים למקום.
    מה שצריך זה לחיות רגיל באמונה והכל בסדר.
    ולמען האמת, מה שיותר מפחיד זה למות ע"י תאונת דרכים מאשר ע"י מחבל, כי אם מחבל הורג אותו הוא לפחות נכנס ישר לגן עדן עליון כי הוא מת על קידוש ה'.