נגיעה בבת אשתו

שאלה:

אבי התחתן בנישואים שניים לאחר פטירה של אמנו האהובה. יש לו 4 ילדים ולאישתו החדשה יש 5 ילדים.
לאשתו יש 2 בנות. אחת בת 19. אבא שלי נוגע בה נגיעות כגון: כשמצטלמים הוא שם יד על כתפה. כשמברכים לפני קידוש בשבת הוא שם יד על ראשה. וכדומה.
יש לציין שהיא מתחתנת ממש עכשיו.
האם יש איזה היתר לגעת במצב כזה? זה נראה מוזר לכולנו.
האם יש הבדל בין מצב שהיא נשואה לזה שהיא רווקה?
אשמח לשמוע האם יש דעה של מקלים או שכולם מחמירים בזה. אשמח לשמוע הכל. תודה!

תשובה:

הבת הזו מבחינתו היא אשה זרה לכל דבר ואסור לו לגעת בה מגע של חיבה. אבל מה לעשות שלא הוא השואל, ונראהש גם אינו ממש שואל אותך מה לעשות… אני לא בטוח שיש לך השפעה עליו, אם לדעתך זה ענין שלחוסר ידיעה ניתן להסב את תשומת ליבו לענין, ואם זה רק יגרום לכעס ועלבון, אז כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע…

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ראשית לחבק בעת צילום זה מגע של חיבה שהוא איסור גמור, שנית הרי גם במגע שאינו של חיבה יש להמנע באשה זרה, היא זרה עבורו.