לשקר בשביל פרנסה

שאלה:

שלום לכם

רציתי לשאול אתכם האם מותר לשקר בשביל פרנסה למשל לומר שפיטרו אותי מסיבה כזו או אחרת ובאמת פיטרו אותי מסיבה אחרת(אני שואל כי פיטרו אותי בגלל שהיו מקרים שאכלתי בלי לשלם ואולי בסופרים אחרים לא יקבלו אותי לעבודה בגלל זה)

תשובה:

שלום וברכה

דבר שנוגע לעצם הנושא, ובאמת הוא סיבה מבחינתם שלא להעסיק אותך, אי אפשר לשקר בזה, אבל אתה לא חייב לספר שעבדת פעם בסופר אחר ופוטרת, מי ביקש ממך לספר שכבר עבדת פעם בעבודה דומה? וכמובן עליך לקבל החלטה ברורה שלא נוגעים במה שלא שייך לך, זה פשוט.