מציאה במכונת ממתקים

שאלה:

שלום רב
ישנם מכונות ששמים בהם שקל, ואז יש מנוף שמנסים להרים איתו מתוך המכונה אביזרים שונים, היוצאים בחלק התחתון של המכונה.
מה הדין של מי שמצא שם בחלק התחתון, דברים שונים (אפשר שמי ששיחק במכונה לא נטלם, או שמא נפלו מעצמם מתוך המכונה לשם), האם מותר ליטלם לעצמו?

תשובה:

שלום וברכה,

החפצים שנשכחו במכונה מסתבר שייך לאחד הרוכשים שקנה ולא לקח את זכייתו. ודינו כאבדה שיש בה סימן כיון שהמקום שבו נשכח נחשב לסימן.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המדובר שם במוצרים ששווים עשרות אגורות לפריט, האם עדיין צריך לעשות עליהם השבת אבידה?
    ואולי ניתן לתלות שהושארו שם בכוונה ע"י מי שהתאכזב שזה כל מה שעלה בזכייתו?