ברכה על טפל הנאכל בנפרד מהעיקר

שאלה:

שלום.
אם אני אוכל מרק עם שקדי מרק ומברך עליו שהכל לצורך העניין, ולאחר מכן אני לוקח בנפרד חופן שקדי מרק ואוכל ללא המרק אני צריך לברך מזונות על הקרוטונים?

תשובה:

בהחלט, ככל שאתה אוכל את זה ללא קשר למרק, יש לברך, בשונה משאריות של הדבר הטפל שעליהם לא מברכים, נניח אדם אוכל דגנים עם חלב וכוונתו לדגנים והחלב רק להטעים, ובסוף נשאר לו בצלחת חלב לבד, הוא מסיים לאוכלו בלי לברך.

מקורות:

משנה ברורה סי' קסח ס"ק מו.