שרות לאומי- כדאי או לא?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
רציתי לשאול האם כדאי לעשות שנת שרות לאומי?
כמובן רק במקום שאני בטוחה שהוא מקום טוב ובטוח מאוד, מקום באמת משמעותי, שעוזר לאנשים, וכשהעבודה היא בלי גברים?

תשובה:

גדולי הדורות שללו שירות לאומי לנשים מכל וכל, מחמת עצם הכפיפות לצבא, ובכלל מחמת התפיסה הנלוית כביכול אשה צריכה לכפר במשהו על כך שאינה משרתת בצבא. כמו כן, הגם שאת הולכת למקום שהוא כשר, את תומכת ומכירה במוסד ששולח בנות למקומות גרועים. לכן אם את רוצה לתרום ולעשות דברים טובים, את יכולה להתנדב באירגונים חרדיים מפוקחים, כמו יד שרה, עזר מציון ועוד, אין צורך ללכת לשירות לאומי.

ערב מבורך.