כיבוד הורים

שאלה:

שלום רב לרבנים ומועדים לשמחה!

אני ואחותי היינו אצל סבתא שלנו והיא הביא לכל אחד מאיתנו סכום של כמה אלפי שקלים בתור מתנה לחתונות שלנו בעתיד.
הסעתי את אחותי הביתה ושכחתי לתת לה את הכסף. אני המשכתי לים בשביל להתאוורר לכמה דקות. אחרי שהגעתי לייעד, אמא שלי מתקשרת אלי וצורחת שאחזור מיד הביתה עם הכסף. משראיתי שהיא לא נרגעת, ניתקתי כי לא יכולתי יותר לשמוע את הצעקות שלה… היא התקשרה אלי בשנית, קצת רגועה יותר, ואז התחלתי להסביר לה שהסיכוי שהכסף ייגנב הוא אפסי (הכסף נמצא במקום שמור ברכב; אזור החניה מואר; מסתובבים באזור אנשים; יש במקום רכבי יוקרה, לעומת הרכב שלה וכו') והיא לא השתכנעה ודרשה ממני לחזור מיד הביתה.
מכאן מתחילה השאלה: הרמתי טיפה את הקול והסברתי לה שהכל בסדר ואין ממה להילחץ; אחזור עוד מעט. השיחה התנתקה ושמתי את הנייד על מצב טיסה. מאוויר הים כבר לא נהניתי. חזרתי כעבור מספר דקות לרכב והסרתי את מצב הטיסה. אמא מיד התקשרה ושאלה אותי למה לא עניתי לה. אמרתי לה שכנראה בים אין כל כך קליטה וחזרתי הביתה מהר… עם הכסף, כמובן, הכל היה בסדר.
האם עברתי באיזשהו שלב על כיבוד הורים? ואם כן, איפה? אשמח לדעת אם טעיתי איפשהו בשביל לא להיכשל בפעם הבאה.

תודה רבה!

תשובה:

נכון הדבר שיש לענות לאמא יותר בסבלנות וגם לשמוע בקולה, לחזור הביתה מהר ולא להדאיג אותה גם אם היא לא צודקת.

תבקשי את סליחתה ולהבא נקפיד יותר.

חורף טוב בריא ושמח.