ספר הזוהר

שאלה:

שלום וברכה ,
אני אישית מאמין באמונה שלמה בתורה נביאים כתובים וגם משנה וגמרא.

ספר הזוהר נכתב במאה 13 על יד משה די לאון
הרמב״ם לא יודע על קיומו או על מושגים ממנו אפילו לא טיפה
והוא הצדיק ופילוסוף הכי גדול שהיה מאז חורבן בית המקדש

עד שלא חקרתי האמנתי בקבלה הזאת
כרגע אני לא מאמין בספר הזוהר , האם אני כופר בתורה שלנו ?

תורת הגלגולים שיש בזוהר משפטים
מעידה על עוול , איך יכול להיות אדם שרוצה בטוב וחוזר בתשובה בכל זאת יעבור סיטואציות שונות לכפרה על גלגול קודם
איפה היכולת בחירה ?

אדם שרוצה בטוב , יהיה טוב אך התוצאה היא של הבורא וכן להפך.

לדעתי אמונה בגלגולים זה חיים שלמים של הלכאה עצמית וחרדה מייסורים שצריכים להגיע בין אם אתה בוחר בטוב וקל וחומר רע כי יש דין ויש דיין וידוע

ובנוסף התכלית של העולם נעלמת! אם כולם גלגולים ובאים לתקן זה לא יגמר כי תמיד אנחנו טועים , אין מושלם ככה ש לגלגל הזה אין סוף ? לדעתי זה עבודה זרה

ההיגיון אומר שהתורה מהשמיים וכל מה שכתוב בה אמת! עונשים על חטאים מסוימים מעידים על כך שהתורה היא היגיון בריא!

למשל עונשי כרת ״ונכרתה הנפש…״ התורה אומרת שהנפש מקבלת ייסורים זה עושה הפרעה נפשית לחלל שבת וגילויי עריות מסוימים
ואם זה במזיד בעדים והתראה זה פגם עד היום האחרון ומאוד קשה עד בלתי אפשרי שמחייבת התורה מיתה לצער הנפשי של האדם.

וגם כל הקללות בתורה מעידים שהבורא מזהיר לא לעבור על המצוות כי מי שלא מקשיב לתורה זאת הקללה הכי גדולה.

תודה ואשמח שתענו תשובה כנה ואמיתית.

תשובה:

שלום וברכה

אני מתנצל שמחמת העומס הגדול עכשיו בערב חג אינני יכול להאריך איתך, אם תרצה אחרי החג נשמח, כרגע אני רק מפנה אותך לכמה תשובות בהם עסקנו בשני הנושאים שהעלית.

ראה כאן, וכאן וכאן.

הקשר בין גילגול נשמות לבחירה לא הבנתי את כוונתך, הגילגול רק קובע מה התפקיד, ועכשיו יש אפשרות בחירה לאדם אם לקיים את תפקידו או לא.

לא על כל חטא אדם יורד בגילגול, יש הרבה תיקונים שאדם מכפר על ידי יסורי העולם הזה או גיהנום י"ב חודש .

את דבריך לגבי הכרת לא הבנתי, למרות שקראתי כמה פעמים.

תפנה שוב אחרי החג אם לא באת על סיפוקך.