קציצת ענפים סוכה בבניין המשותף

שאלה:

גמר חתימה טובה לרב,
ענפי אילן בגינת הבנין המשותף שעולים במקצתם מעל הסוכה והנני רוצה לקצוץ אותם, האם בדירות שיש שם שוכרים האם מספיק לבקש את רשותם לקציצה או שצריך לקבל רשות מבעלי הדירות עצמם דהיינו המשכירים?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקצוץ את הענפים גם ללא רשות השכנים. מותר לך להסיר את הענפים שלא יפריעו לסוכה שלך.

בהצלחה וחג שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אם הענפים פולשים לתוך חצר פרטית מותר לחצר הפרטית לחתוך את הענפים שלא יפריעו לו לשימוש בחצר. וכמו ששכן מעליו לא יכול להפריע לו לבנות סוכה כמו כן גם ענפים של חצר משותפת לא יכולים למנוע ממנו א סוכתו.