הזזת עציץ בשמיטה

שאלה:

האם מותר להרים עציץ שמתחתיו יש צלחת חרס כדי לשים מפה לכבוד שבת?

תשובה:

אני מבין העציץ על השולחן כך שבכל מקרה אינו יונק מהארץ, תרים באופן שהוא עדיין נשאר מעל השולחן ואתה לא גורם לשנות משהו ביניקתו. [במידה ואתה מניח על הארץ זה כבר תלוי באיזו קומה אתה גר, בקומת קרקע יש שהחמירו שהריצפה אינה מפסיקה יניקה ובזה בעצם הפכת אותו לעציץ נקוב [הצלחת בדרך כלל אינה עוזרת כי הענפים יוצאים חוצה לה ימינה ושמאלה].