עליה לקבר בלילה

שאלה:

האם יש בעיה לעלות לקבר בלילה כל שנה ביארצייט, ובעיקר כשיוצא בראשון האם יתן לעלות במוצאי שבת קודש, שזה מסתדר יותר טוב

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הרווח הוא שלא לעלות לקבר בלילה, אולם אין מקור למנהג זה, ובס' קיצור דיני אבלות של הרב יברוב, כתב, שמן הסתם הטעם הוא משום שמקפידים על דברי האר"י שלא לומר תהילים בלילה כיון שזה מרבה דינים ורצוננו בעלייה לקבר להשפיע רחמים, ולכן ככל שמקפידים שלא לומר תהילים בלילה גם לא עולים לקבר בשעה זו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם מוצאי שבת שונה לטובה
    עקב שזה סביב שבת
    אולי כמו ליל שישי שכן אומרים תהילים בלילה

    או להיפך כיוון שזה מוצש אולי עדין המשך שבת לא לצאת

  2. אתמול היה לנו יורצאייט, ולאחר שנים שבאמת עלינו רק ביום וזה כידוע טרחה גדולה לבאים מרחוק וכן ביטול תורה לחלקם, עזרנו עוז ושאלנו את הרב שבדרון (קרית ספר) וכן את הרב צוקרמן (פרושים) ונאמר לנו שאין שום בעיה וכן שהרבה משפחות מיקירי ירושלים כך עושים