לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אגוזים בין ראש השנה להושענא רבה

שאלה:

מה הכוונה אגוז בגימטריא חטא
האם רק אגוז פקאן ששמו בפי העולם אגוז
או כל אגוז שיש לו שם לווי כגון. אגוז קשיו . אגוז פסטוק, אגוז מלך, אגוז ברזיל אגוז מקדמיה.
ובכלל באם זה קשור לכל הקטניות או רק לאגוז

תשובה:

כל מה שנקרא בפי העולם אגוז בכלל ענין זה. אבל קטניות אין בעיה לאכול [אגב הרוביא שאוכלים בליל ראש השנה היא קטניות]. חשוב לציין, כי המנהג שלא לאכול אגוזים נאמר רק ביחס לראש השנה, יש מקהילות החסידים שנהגו בזה עד שמחת תורה אבל זה אינו המנהג המקובל, והעיקר לזכור את האימרה הידועה, שנכון שאגוז בגימטריה חטא, אבל חטא גם בגימטריה חטא, והעיקר שנזהר שלא לחטוא…