חרדות ויום כיפור

שאלה:

שלום הרב.
אני בת 27 נוטלת מגיל 17 כדורים פסיכאטרים לחרדות ודכאון.
כרגע אני נוטלת כבר כשנתיים ציפרלקס 20 מג.
אני כ4 חודשים אחרי לידה ,מיד אחרי הלידה נכנסתי שוב לדכאון והעלו לי עוד קצת את המינון וברוך ה לאחר שבועיים התאזנתי וחזרתי למינון הקבוע .לפני כשבועיים חליתי בקורונה אך ברוך ה הרגשתי טוב. אני מתחילה מאד לחשוש מהצום איך יהיה וזה מעסיק אותי כבר שבוע וממש מפחדת להגיע להתקפי חרדה בגלל הצום .האם אני צריכה לצום?

תשובה:

כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, לאחר שנשמע מה הוא אומר נוכל לגבש משהו יותר ברור. אני חושב שתתחילי לצום, ואם תראי שזה משפיע עלייך לא טוב את יכולה להפסיק. עצם הידיעה שברגע שתרגישי לא טוב את יכולה להפסיק, נראה לי שתמנע את החרדה.

רפואה שלמה ושנה טובה ומבורכת.

[כדאי להתייעץ פרטני עם רב לגבי מניעת הריון לתקופה מסויימת כרגע].