צום כיפור עם חיידק ההליקוטבקטר ואבנים בכיס המרה

שאלה:

שלום, אני סובלת מחיידק ההליקוטבקטר ובבדיקה של אולטראסאונד לפני השבועיים התגלו אבנים בכיס המרה בט' באב אחרי כמחצית היום סבלתי נורא מתחושת שריפה בקיבה בחילות קוצר נשימה וכאבים עד למצב הקאות לפי רופאת גסטרו אני צריכה לאכול מנות קטנות כל שלוש שעות מה עלי לעשות ביום כיפור?

תשובה:

שלום וברכה

מצד האבנים בכיס המרה, אם לא נוצרה מחלה זיהומית כתוצאה מהאבנים, ואין קוליקיים – כאבים עווייתיים, אין בעיה לצום.אם יש דלקת או חסימה בדרכי המרה, יש לשתות לשיעורין [כ-35 ס"ס כל 9 דקות, יש כוסיות לחיים בשיעור כזה ונוח להשתמש בהן].

לגבי החיידק בקיבה, יש לקחת כדור לפני הצום, ואם במהלך הצום יש כאב חזק יש לקחת שוב כדור, ואם זה לא עוזר, יש לאכול לשיעורין [באכילה השיעור הוא 30 סמ"ק כל 9 דק'].

אם לאחר כל זה עדיין יש כאב חזק והקאות חוזרות, יש לשבור את הצום.

רפואה שלמה.