צום יום כיפור למחלים קורונה

שאלה:

אני מחלים מקורונה. פחות מחודש מתחילת הסימנים. בסה"כ לא היו תסמינים קשים בס"ד
נשאר חולשה ועייפות משמעותית + לחה בגרון וגירוד שגורם לשיעול יבש
השאלה: האם מותר לי לקחת במהלך הצום דברים להקל על הגירוי בגרון? דגש שאם אני לא לוקח מי דבש או סוכריות מתאימות הגירוד גורם לחוסר תיפקוד ומצוקה גדולה. תודה רבה כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

מי דבש וסוכריות הם אוכל ממש, שאסור לאוכלו אלא במצב של פיקוח נפש, לא למניעת צער, לכן בודאי שהדבר אסור. לגבי שתייה לשיעורין לצורך מניעת קרישיות בדם, נראה שכיון שאתה כבר מחלים כמה שבועות, אין סיבה לחשש זה ואפשר לצום רגיל.

נקווה שעד יום כיפור ישתפר השיעול.

צום קול ומועיל ושנזכה לגמר חתימה טובה.