הוצאה מרשות לרשות ביום כיפור

שאלה:

האם יום כיפור מותר בהוצאה כמו חג או אסור כמו בשבת אלא אם כן יש ערוב? תודה

תשובה:

הוא אסור בהוצאה כמו בשבת, כיון שאין ענין של אוכל נפש.

מקורות:

בית יוסף אורח חיים סימן תטז: ס"ד יום הכפורים הרי הוא כשבת וכו'. כן כתב הרמב"ם בפרק ח' (ה"ד) וכן כתב סמ"ג (רמה ע"ד) וכתב הרב המגיד (פ"ח ה"ד) דין התחומין שהם שוים ביום הכפורים ובימים טובים כשבת מוסכם בפרק בכל מערבין עלה ל"א ופשוט שם ודין עירובי חצירות שהוא נוהג ביום הכיפורים מחלוקת אבל פסק ההלכה כשם שעירוב והוצאה לשבת כך עירוב והוצאה ליום הכיפורים ונזכר זה בהרבה מקומות ומסקנא בכריתות פרק אמרו לו (יד.) וכן העלו הרי"ף (ו.) והרא"ש (סי' יט) בפרק קמא דיום טוב והרמב"ם בפרק ח' מהלכות עירובין (שם) ובסימן תרי"א (שטז: ד"ה וכתב עליו) אכתוב בזה בסיעתא דשמיא:

וכן פסק בשולחן ערוך אורח חיים הלכות עירובי תחומין סימן תטז סעיף ד וז"ל,  יום הכיפורים הרי הוא כשבת, בין לענין עירובי חצירות בין לענין עירובי תחומין, עכ"ל. ויעויין במ"ב שם ס"ק ל שכתב וז"ל, בין לענין וכו' – דיש בו איסור הוצאה כמו לשבת וע"כ שייך בו כל אלו הדברים, עכ"ל.