איך אפשר לזרז הפסק טהרה?

שאלה:

לאחר כ5 ימים של דימום ווסתי ישנם עוד 4-5 ימים שבהם יש ממש מעט דם ואיני מצליחה לעשות בם הפסק טהרה.
איך ניתן לקצר את הימים האלו?
בנוסף האם יש חובה לבדוק את הלבנים בשבעה נקיים? או שמותר לא להסתכל כלל, ואז גם אם יש כתם הוא לא ידוע לי.

תשובה:

שלום וברכה

יש אמצעים תרופתיים לסידור וסת זה ודאי ארוך מידי ולא הגיוני. בעבר היה מוצר בשם טיהורית ששמעתי שעשה את עבודה יעילה בענין זה. יש ממליצים על מסטיק תימני, ויש על עלי תאנה, אינני יודע אם מועיל, תרופות טובות ודאי יש וכדאי להוועץ עם רופאת נשים. אבל לא להשאיר כך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה אפשר להוסיף פעמים שהאישה הודרכה שעד שהעד ללא נקי ויוצא לבן מהבדיקה אין מה לשלוח לכן תמיד יש לשלוח לרב את הבדיקה אפי' שהעד לא לבן.