טבילה עם התקן חשמלי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בת דודתי עברה ניתוח קשה מתוכנן מראש, ולצערי הרב גיליתי באיזה ניתוח בדיוק מדובר רק אחרי שכבר ביצעו אותו. מדובר במכשיר שמושתל בתוך הגוף, ויוצא מהבטן חוטי חשמל אליהן מחוברות סוללות שיש להטעין. זהו מצב קבוע לתמיד עד ביאת גואל. אסור עליה להיכנס לבריכה או לאמבטיה, ועליה להתקלח באופן מסוים מכיוון שאסור שהסוללות יירטבו בשום פנים.
היא מעל גיל הפוריות ורציתי שהיא תעשה טבילת תיקון, אבל גיליתי את כל הפרטים רק לאחר הניתוח (הסתירו ממני את זה). אין מילים לתאר את האכזבה והתסכול שהרגשתי מזה שהסתירו את זה ממני. ועכשיו אין אפשרות שהיא תכנס למקווה.
מה עושים במקרה כזה? כנראה שאין מה לעשות, אבל באתי לשאול בכל מקרה. היא נשואה הרי.
תודה רבה

תשובה:

לא הבנתי כל כך את הסיטואציה. אם צריך להטעין את הבטריות, בהכרח שהן ניתנות להוצאה, לא כך? ממילא שתוציא ותטבול, האם זה אפשרי? אולי אפשרי לשכנע אותה להוצאה חד פעמית למרות כל הטורח והכסף הכרוך כדי שלא לחטוא שנים רבות?

בשורות טובות.