השתתפות בחתונה מעורבת

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
אנו חרדים, קיבלתי הזמנה לחתונה מעורבת של בן דודה וכן אוכל בכשרות רגילה שאנו בד"כ לא אוכלים, יש לציין כי אמו, דודתי, בקשר מאד טוב אתנו, מגיעה גם לאירועים שלנו ונותנות מתנות ביד רחבה, אני לא רוצה להשתתף בחתונה ולהגיע רק לחופה אך נראה לי שיתכן שהיא תיעלב, מצד שני, אני לא רוצה להיכשל בעבירה של השתתפות בחתונה מעורבת, מה עליי לעשות? מותר להשתתף ?תודה.

תשובה:

מהכתובת שלך אני מבין שאת אשה, ואין כל כך חשש מבחינת הפריצות, את יכולה לבוא, וכמובן לא לאכול, ולא להשתתף בריקודים, להיות כמה זמן לשדעתך יכבד אותה די הצורך, ואז ללכת.

בשורות טובות.