ניבול פה / צניעות בעבודה

שאלה:

שלום רב,
קראתי על עוון ניהול פה וחומרתו. קראתי גם שאלו שלא מוחים על ניבול פה עוונם קשה.
במסגרת עבודתי אני צריכה להתנהל מול בחור שבזמני השיחה שלנו מנבל את פיו ללא הרף, ולא נעים לי להעיר לו על כך. מה עלי לעשות? תודה!

תשובה:

אם לא יועיל להעיר לו, הרי שאמרו חכמים כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע, אבל אני כן הייתי מנסה פה ושם להעמיד אותו על המקום ולומר לו שזה לא נעים.

ככלל יש להזהר מאוד לשמור על ריחוק במקום העבודה כנדרש בין גברים לנשים, נימוס ויחסי עבודה בלבד ולא חברות ושהייה משותפת לשסתם שיחות חולין.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כמובן שכל שיחותינו הן בענייני עבודה, אך כנראה בגלל הקרבה ביננו הוא מרגיש חופשי לדבר בזמן זה ככל העולה על רוחו.. נשתדל לעבוד על העניין הזה. תודה רבה ושבת שלום!