חלוקת עלוני הידברות בקונדיטוריה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: נתקלתי אתמול בקטע במסילת ישרים פרק יא בו הוא מביא מהגמרא: "וכבר היה רבי יהודה אוסר לחנוני שלא יחלק קליות ואגוזים לתינוקות להרגילן שיבואו אצלו ולא התירו חכמים אלא מפני שגם חברו יכול לעשות כן" (בבא מציעא ס א)
אני נוהגת להביא לחנות עוגות בשכונתי עלוני הידברות כדי לזכות את הרבים וברור שעקב כך הקונים שלו מתרבים.
כשנתקלתי אתמול בקטע הזה חשבתי שאולי זו בעיה . בחנויות אחרות אין עלונים. האם אפשר לסמוך על זה שגם הם יכולים לעשות מנוי לעלוני הידברות? האם אני לא מכשילה באבק גזל?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לחלק עיתונים בחנות גם אם מטרת חלוקת העלונים גורמת למשוך לקוחות. ואנו פוסקים כחכמים שמותר למוכר לחלק קליות לתינוקים.

בהצלחה.

מקורות:

שוע חו"מ סימן רכח סעיף יח.

הצטרף לדיון

תגובה 1