טעות במחיר בקניית משקפיים

שאלה:

קניתי משקפי שמש ללא מידה, על העמודה של המשקפיים היה שלט שכל העמודה עולה 50 ש"ח, בחרתי את הדוגמה של המשקפיים ניגשתי לקופה וביקשתי שיחליפו את הזגוגיות. בחרתי זגוגיות חדשות, לא נאמר כלל דבר על הוספת תשלום, שילמתי את הכסף(50 ש"ח), ויצאנו מהחנות.
בערב התקשרו מהחנות לומר שיש טעות, העובדות חדשות ולא ידעו את הכללים, והחלפת זגוגיות עולה כסף והזגוגיות שאני בחרתי עולות יותר, ושאני צריכה להוסיף 150 ש"ח.
המוכר אומר שאנחנו צריכים לשלם את הכסף שנגרם בעקבות הטעות של העובדות שלו.
האם אנחנו באמת צריכים לשלם או לדרוש לקבל את המשקפיים ללא תוספת תשלום

תשובה:

שלום וברכה,

אם המשקפיים כבר הגיעו לידך והשתמשת בהם ולא ניתן להחזיר את המשקפיים, לא ניתן לחייב את הלקוח להוסיף בתשלום.

אם המשקפיים לא הגיעו לידי הלקוח או שהגיעו המשקפיים ליד הלקוח אבל לא השתמש בהם וניתן לבטל את המקח, יכול המוכר לדרוש ביטול מקח או להוסיף בתשלום.

בהצלחה.

מקורות:

הקונה קנה על דעת מחיר מסוים, ולכן לא ניתן לכפות עליו להוסיף בתשלום. אולם אם המוכר טוען שהייתה טעות יכול המוכר לדרוש ביטול מקח כדין מוכר התאנה יתר על שתות שבטל המקח. ולכן אם ניתן לבטל את המקח יכול המוכר לדרוש ביטול מקח. ואם לא ניתן לבטל לא ניתן לכפות על הקונה לשלם מחיר שלא קצצו בתחילה.