תפילה על שידוכים

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול
א. האם זיווגו של אדם נקבע לו מאד שנולד? (אני יודעת שיש בכך מס' שיטות מהי השיטה להלכה?) האם ניתן לשנות את האיש שנקבע לגמרי לאיש אחר? והאם יש עניין להתפלל על דברים שלא יכולים להשתנות (כגון שהבחור יהיה כהן, )
ב. האם מותר לבקש בשבת שה' יתן סיעתא דשמיא, או שה' יעזור ויושיע (בלי בדיוק לפרט) , או שזה נחשב כבקשה פרטית שאסור לבקשה?
פעם שמעתי שמותר לבקש על שידוכים בשבת – האם זה נכון?
אשמח לפירוט בעניין

יישר כוח!!!

תשובה:

שלום וברכה

ארבעים יום קודם יצירת הולד בת קול מכרזת בת פלוני לפלוני, וודאי שהדבר נקבע מראש. רק שאמרו חז"ל שכאן בזיווג ראשון כאן בזיווג שני, שבזיווג שני מזווגים לאדם לפי מעשיו. מה נחשב זיווג שני יש מחלוקת, אם הכוונה היא כפשוטה, דוקא לאחר שכבר נישא פעם אחת, או שיש מציאות שאדם דוחה את זיווגו האמיתי ואז צריך לזווג לו לפי מעשיו.. בכל מקרה יש להתפלל הרבה מאוד על שידוך, משתי סיבות: לא רק מהסיבה שהזכרת, אלא גם בגלל שהרבה מאוד יש להתפלל גם על דברין שנקבע שיבואו, וכמו השאלה הידועה, אם מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה לראש השנה, למה צריך להתפלל על פרנסה? והתשובה כמבואר בפרשת בראשית לגבי הגשמים, שגם מה שצריך ונגזר שיהיה, הרבה פעמים לא יבוא בלי תפילה!

אפשר לבקש בשבת בקשה כללית לסייעתא דשמיא בלי לפרט.

אגב אין טעם להתפלל שהבעל יהיה כהן, אין מעלה בזה… יש להתפלל שיהיה בן תורה אמיתי, ירא שמים בעל מידות טובות ומבורכות, בעל מזל טוב ובעל בנים.