רחצה במקום בית הכיסא

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה ,

בדירתנו יש מקלחת ושירותים צמודים באותו חדר ,
שאלתי נוגעת בעניין אדם המתרחץ בחדר שכזה הצמוד לבית הכיסא ולאחר מכן יוצא ומתלבש ונשאר שיערו רטוב או גופו רטוב מהמים של הרחצה , האם יוכל מיד ליטול ידיו ולעסוק בדברים שבקדושה כמו ברכות ותפילה או שמא יש חשש שהמים שעל גופו ואפילו הרטיבו את בגדיו יש בהם טומאת בית הכיסא ועל כן עד שלא יתייבש גופו ובגדיו אסור לו לעסוק בקדושה ?

שאלה נוספת – בגדים שהיו תלויים לייבוש כל הלילה ובבוקר עדיין אינם יבשים האם יש חשש של " מים גלויים" ורוח רעה על הבגד מאחר ולא התייבש והמים שהו עליו כל הלילה ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

בשני האופנים אין כל בעיה, כל הנדון לגבי טומאה במים הוא רק לגבי שתייתם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה מקרב לב ,
    אשרינו ואשרי חלקנו וזכה הדור שיש את האתר המבורך הזה וצוות ת"ח בקיאים ומסורים ,
    אשרי חלקכם וזכות התורה הקדושה ואהבת ישראל שאתם מקיימים בכל שו"ת תעמוד לכם ולבני בתיכם בכל המצטרך בגו"ר בבריאות ושמחה כל הימים .
    האתר הזה ממש כמים קרים ומחיים לנפש צמאה