קביעות סעודה על לזניה

שאלה:

שלום רב לרבנים.
האם אפשר לקבוע סעודה על לזניה או שדינה כטריתא?
בברכה, ויקטור בוחניק.פ

תשובה:

על תבשיל מזונות כמו פסטה אטריות וכדומה, אין קביעות סעודה, כמבואר בשו"ע בסי' קסח סעי' יג. ואגב מכאן בא המנהג לאכול קוגל אטריות בקידוש בבית הכנסת, כיון שנהגו שדינו כמבושל שאין בו קביעות סעודה [יש שחולקים וסוברים שכיון שסוף עשייתו ללא מים יש בו קביעות סעודה וכן הורה הגרי"ש אלישיב אבל נהגו לא כדבריו, וכמו כן נראה שבלזניה שיש בפנים גבינה מותכת ורוטב גם הגרי"ש אלישיב יודה שאין צד של קביעות סעודה].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבודו מערבב כאן שני מושגים שונים, לענין קביעות סעודה לברכת המזון צריך צורה של פת, לענין קידוש במקום סעודה, אפילו רביעית יין מועיל להרבה פוסקים, וכל שכן תבשיל מזונות.