לשלם חוב של אדם אחר

שאלה:

בס"ד
לכב' הרבנים הי"ו
הנני עובד במקום עבודה ומשמש בתפקיד בכיר
לפני מספר שנים הגיע לקוח דרכי ועקב אי הבנה התאכזב (לא קשור לשירות שקיבל) ומאז לא חזר וקיימת יתרת חוב .
שאלתי היא כזאת
אם אני יקח את החוב על עצמי לא מדובר בסכום גדול
האם אני יפטור אותו מדין גזל? ומה גם שקיים סיכוי שהוא אינו יודע שקיים חוב
ואם אומר לבעל הבית שאקח את התשלום על עצמי ודאי לא יסכים
רק שלא ברי לי אם מחילתו לאותו לקוח תהיה בלבב שלם
יורנו המורה ושכרו כפול מן השמיים.

תשובה:

שלום וברכה,

אין ספק שאם אתה תשלם את החוב שלו זה יפטור אותו מהחוב שלו. ואם יש לך חשש שהמעביד לא ימחל בלב שלם ואתה רוצה לשלם את החוב ודאי שיש בזה חסד גדול שתפטור את חברך מאיסור גזל.

בהצלחה.