קריאת שמע שעל המיטה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
רציתי לדעת מה הכוונה בזה שרבנים טוענים שקריאת שמע שעל המיטה משמידה 1125 מזיקים שעתידים להיפרע מהאדם בעקבות פגם הברית ואיך זה בדיוק עוזר אם הוצאת זרע לבטלה אפילו רק פעם 1 בוראת מילוני מזיקים .

תודה

תשובה:

אינני מבין בכל הדיבורים האלו, למי יש מושג מה זה מזיקים ומתי נבראים, זה לא העיסוק שלנו, אנחנו צריכים לדעת מה המותר ומה אסור ואיך מתקרבים לה', כל הדיבור המתמיד על מזיקים ועל עונשים אינו לרוחי ולא זכור לי מרבותי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תשובה נכונה וקולעת של כבוד הרב.
    אך ברצוני להעיר שכן כתוב בגמרא "כל חד מינן אלפא מימיניה וכו'". אז נכון שאין זה מספר מדוייק, אבל כן יש התייחסות מסויימת למספר המזיקים.