עשה הסכם שכירות לעוד חודש, האם יכול לחזור בו לפני שהתחילה תקופת השכירות?

שאלה:

אדם חתם על הסכם שכירות שיתחיל עוד חודש.
אחרי יומיים מתחרט, האם יכול לחזור בו – מאחר ועדיין תקופת השכירות לא התחילה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שחתם על תקופת שכירות חל הקניין של השכירות למרות שעדיין לא התחיל הזמן של השכירות, ואין בדבר משום מקנה דבר שלא בא לעולם. ונאמרו בכך כמה טעמים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות המשפט סימן שיב ס"ק א שמחוסר זמן לאו כמחוסר מעשה ולכן יכול להשכיר את הזמן של אח"כ ונחשב שהוא בידו. והגר"ש שקאפ' ביאר שאדם יכול למכור עכשיו את הזמן של אח"כ והוא בידו עכשיו.

וראה עוד באורך בפת"ש סימן שטו ס"ק א.