חובל באביו

שאלה:

בס"ד
בן שמוכרחים להקיז לאביו דם. האם עדיף לשלוח אחר שיעשה את זה, או"ד דמכיון שהשליח הוא לאו בר חיובא הרי בכה"ג יש שלד"ע והו"ל כאילו הוא עצמו עשה את החבלה ולא הרויח כלום בכך שאחר עשה ולא הוא [וא"כ יצטרך להזהר כשמבקש מאחר שלא יעשה את זה בשליחותו]

תשובה:

אה"נ לכאורה, ועוד יש לחדד בזה, שבאופן שהדבר נעשה בתשלום, הוא עשוי להחשב כפועל שידו כיד המשלח כדברי המחנה אפרים הידוע.