דיבור בשעת תשמיש

שאלה:

שלום!

האם מותר לדבר בשעת קיום המצוה בלילה?

תודה!

תשובה:

הראב"ד בבעלי נפש כתב שאין לדבר בשעתתשמיש בדברים אחרים שאינם נוגעים לתשמיש ולחיבתה, כדי שלא יבוא להרהר באשה אחרת, אבל לדבר דברי חיבה וקירבה ומה שבינו לבינה, טוב ונכון.

בגמרא במסכת עירובין דף ק עמוד ב' נאמר "ומעוף השמים יחכמנו זה תרנגול שמפייס ואחר כך בועל אמר רבי יוחנן אילמלא לא ניתנה תורה היינו למידין צניעות מחתול וגזל מנמלה ועריות מיונה דרך ארץ מתרנגול שמפייס ואחר כך בועל ומאי מפייס לה אמר רב יהודה אמר רב הכי קאמר לה זביננא ליך זיגא דמטו ליך עד כרעיך לבתר הכי אמר לה לישמטתיה לכרבלתיה דההוא תרנגולא אי אית ליה ולא זביננא ליך:" וכלומר הגמ' מלמדת את האופן הראוי לפיוס לפני התשמיש, שלומדים אותו מהתרנגול, שהוא מבטיח כביכול לתרנגולות שהוא יקנה לה בגד יקר ויפה מאוד, משמעות הדבר שהתרנגול כביכול מגלה את רצונו להשפיע שפע רב לאישתו, לתת לה כל מה שביכולתו בכדי לשמח אותה. אלו הם דברי הפיוס הרצויים לפני התשמיש, בסגנון שכזה בו הבעל מגלה ומראה את גודל רצונו לעשות כל שביכולתו למען אישתו. גם לאחר מכן הוא אומר שלו רק יהי לו את הכסף הרי שהוא יקנה בו כל מה שיוכל בשביל לשמחה.