הרהור עבירה

שאלה:

הרהור עבירה שגורם לרטיבות באזור האיבר אך לא להוצאת זרע ממש. מה הדין של זה? איך להתייחס לזה? אשמח לפרטים. תודה!

תשובה:

זה כבר נשמע אם לא הוצאת זרע לבטלה ממש, אז מאוד קרוב לזה, ויש לנסות לא לבוא לידי הרהור עבירה. אם זה קרה, בכל מקרה אסור להתפלש בבוץ הזה של העבירה, זה רק גורם לכך שזה יקרה יותר ולחשיבה על בוץ ורפש כל הזמן. כך לא מתרוממים. מנסים להזהר להבא, והעיסוק הוא בעבות ה' בשמחה, לא בלחץ ולא בחרדות מהענין הזה. לא עוסקים בכך וגמרנו.

ערב טוב.