ימי פרישה

שאלה:

ברצוני לברר האם במקרה שאני יודעת מתי בדיוק היה לי ביוץ (לפי אולטרסאונד ובדיקות דם ממש לפני הביוץ ויום למחרת) באיזה ימים אני אמורה לפרוש והאם אני צריכה לשמור ימי פרישה 30 ו31 ויום ההפלגה (בווסת לא סדיר) כשלפי הבדיקות זה שבוע לפני הזמן שאני אמורה לקבל מחזור אני אשכנזייה (ובספר של אחד מהרבנים שלנו לעניין זה (להלכה) מופיע שאם לוקחים כדור בשם פרימלוטנור שהוכח שמאחר את הווסת לא צריך לנהוג ימי פרישה של 30 ו31 ולכן רציתי לדעת האם כך גם במקרה הנ"ל)

תשובה:

לא הבנתי את השאלה. כל אשה שיש לה מחזור לא סדיר צריכה לפרוש ביום השלושים, רק אם יש כדור שמונע וסת, כך שהוא ודאי לא יבוא, בלי קשר לחישובים, יש משהו פיזי שמונע אותו באופן חיצוני כמו כדור, רק אז לא צריך לפרוש, בדיקות ביוץ לא יעזרו, אני מקווה שעזרתי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל גם במקרה כזה הוא לא יבוא בתאריך הנ"ל היות ואחרי שיש ביוץ לוקח לפחות 10 ימים עד שהוסת יגיע ואם ביום ה24 היה לי ביץ זאת אומרת שהווסת בטוח לא יהיה ב30 או ב32.