קרי לילה

שאלה:

שלום
יש לי לפחות פעם בשבוע קרי וזה משגע אותי
איך ניתן להימנע מזה?
מתי שזה קורה אז אני משתגע מכל הנושא של הטומאה נגיד טלפון אני מחטא את הטלפון ואחכ הרמקול לא עובד טוב
ואי אפשר ככה..!
אם נגעתי בטלפון או כל דבר אחר אחרי הקרי אז הם טמאים?
ואם אני נוגע בהם יום למחרת אז אני טמא שוב?
אפשר לכבס בגד עם קרי?
ואם כן, כשאני אלבש אחרי הכביסה אני לא נחשב ״מלוכלך״ בגלל שהיה קרי?

תודה!!

תשובה:

שלום וברכה

נחלק את שאלתך לשתים. ראשית מדוע אתה מחטא את הטלפון? איזה שטויות… את הבגד התחתון תשים בכביסה וזהו. מה עושים להמנע מקרי? שומרים על העיניים, נמנעים מסרטים ואינטרנט שאינו מסונן וכדומה, וקובעים עיתים לתורה, ולא חושבים על כך, ואם חלילה נכשלים, שמים בכביסה והלאה גמרנו.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. לא ציינתי אבל ברור, אני מסורתי ומשתדל להקפיד וכמובן שלא רואה סרטים או מאונן..

    למה מחטא את הטלפון?
    כי נגיד יצא קרי התקלחתי אבל אני עדיין מרגיש כאילו אני טמא ובכל מה שאני נוגע בו טמא עד הערב
    אז כאילו הטלפון טמא כשהשתמשתי בו במהלך היום אז מחטא מידי פעם..

    ולא יודע למה אבל ההרגשה שכאילו עצם העובדה שיצא קרי והתחתון אחרי כביסה
    משאיר בי את ההרגשה שהתחתון טמא/מלוכלך…

    תודה על התשובה המהירה!

  2. הרגשות האלו הן חסרות בסיס. זה נכון ביחס לכניסה לבית המקדש, לצורך זה צריך טבילה במקווה אבל זה לא רלוונטי לטלפון של כרגע… גם לגבי תפילת שחרית שתתקבל יותר בשמים כדאי לטבול במקווה אם אפשר.

  3. תשמע אני בעל תשובה
    יצאתי מכל המחשבות השטויות האלה ושתדע שזה בכלל לא ככה עובדים את ה'
    ה' אוהב אותך ותמשיך האלה כמו שהרב פה אמר לך

  4. שאלה
    נגיד עכשיו אני נשוי ועושה שבת אצל ההורים שלה
    ויוצא קרי לילה (כמה צפוי)
    מה אני אמור לעשות?
    לנקות את האיזור ולהישאר עם הבגדים?
    ומה עם הסדינים?
    זה משגע אותי..!
    מוריד את החשק לחיות!