זוג גרושים שרוצים לקיים חג למען הילדים

שאלה:

אם זוג גרוש עם ב"ה ילדים משותפים רוצים למען הילדים לשמח אותם לקיים חג משותף ביחד במקום מגורי אחד הצדדים בשביל לאחד את המשפחה בחג -ללא שום קשר זוגי ויחוד בינהם!
האם זה מותר על פי ההלכה?
יש לציין כי ישנים באותו הבית בגלל שגרים בערים שונות הילדים בחלקם גדולים וברי דעת.
אם צריך לציין אז אף אחד מבני הזוג אינו נשוי בשנית.

תשובה:

שלום רב,

הרעיון לערוך חג משותף למען הילדים הוא היה יכול להיות רעיון יפה אם הוא היה מותר מצד ההלכה. אבל אני כלל לא בטוח שהוא מותר. לדעת הרמב"ם והשו"ע בסוף סי' קיט אסור ולכן ספרדים שפוסקים כדעת מרן אסור להם בכל מקרה. אולם לדעת האשכנזים יתכן שיכולים לנקוט כדעת הראשונים שחלקו על הרמב"ם בסוגיה בכתובות כז אם הבעל אינו כהן (והאישה כאמור בשאלה לא נישאה שנית) ראה כאן בהרחבה.