התכתבויות בעייתיות בין גרוש לגרושתו

שאלה:

שלום הרב
לפני כשלוש שנים התגרשתי מבן זוגי
רציתי לדעת בנוגע לקירבה שנוצרה ביני ובן הגרוש
הגרוש שלי שולח לי הודעות בעלות תוכן אינטימי ולפעמים זה כולל תמונות לא צנועות
אני מבחינתי הדבר כל כך צורב לי אבל אין ביכולתי להפסיק זאת כיווםן שאני גם נגררת אחריו למרות שאיני רוצה בכך
כמאמר חז"ל אין אפוטרופוס לעריות אני ממש מרגישה כך ואין לי כל יכולת לנתק כל קשר איתו
הדבר מאוד מאוד חורה לי וכואב לי רציתי לדעת מה חומרת הדברים שיש בקשר של גרוש וגרושה איך אפשר לצאת ממצב זה חשוב לי להדגיש שלא היה קיים שום יחסי אישות ביני ובין הגרוש אודה למענה המסור

תשובה:

שלום רב,

ברור שיש לנתק את הקשר הזה באופן מיידי. כאשר חז"ל גזרו על ריחוק בין גרוש לגרושה הנימוק הוא משום שהם עשויים להגיע למצבים של איסור מהר יות רמאשר אחרים. אז נכון שאפשרות המתאורת בשאלה לא היתה בזמנם. אבל מאחר שהתיאור הזה אסור בתחלית האיסור (אפילו מדאורייתא) אצל אנשים זרים לגמרי. אז כל שכן בין גרושים לשעבר. לכן, את צריכה לשלוח לו הודעה שמאחר שזה אסור, את מבקשת לנתק את הקשר באופן מיידי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמי שנשא גרושה אני יכול להעיד שכאשר נכנס מישהו חדש לחיים זו הדרך הטובה ביותר לשכוח מן העבר. מצאנו שכל זמן שהיו ישראל במדבר היו מתגעגעים לשוב למצרים. אמנם הגעגוע בוטל כאשר נכנסו לארץ ישראל. כך גם המצב של להיות גרושה היו בין לבין וקשה למחוק את כל הנקודות הטובות שכן היו בתוך הקשר הבעייתי שיצאת ממנו.