ברכה אחרונה

שאלה:

בס״ד
שלום,
אם אני מחוץ לבניין אוכל בוטנים לצורך העניין וברצוני להכנס כדי לשתות מים ורק אז לברך ברכה אחרונה, קיימת איזושהי בעיה? ידוע לי שכשהמצב הפוך ויצאתי מבניין פספסתי ברכה אחרונה, ומה הדין באמת כשהצב הפוך? (כשאני אוכל בבניין ורוצה לצאת לבחוץ כדי לשתות, הרי לא כדאי שאברך ברכה אחרונה בפנים ועוד פעם אחת בחוץ בהפרשים כל כך קצרים)

תשובה:

אין כזה דבר לפספס ברכה אחרונה זו טעות! שינוי מקום מחייב שוב ברכה ראשונה אבל אינו פוטר מברכה אחרונה. נכון שבדרך כלל לפני שעושים שינוי מקום יש לברך ברכה אחרונה כדי שלא ישכח לברך, אבל כן שנכנס ממש כדי לשתות ולברך, ימתין ויברך על שני המאכלים ברכה אחת.