הפסק ושינוי מקום בברכות

שאלה:

שלום כבוד הרב, אפשר בבקשה את המצבים והמקרים שבהם אני אצטרך לחזור ולברך ברכה ראשונה?

תשובה:

שאלתך כללית מידי… באופן כללי היבח דעת כלומר שכבר הפסקת לאכול ופנית לעיסוקך ללא כוונה להמשיך, מחייבת ברכה ראשונה נוספת, וכן במאכל שאינו דגן, יציאה תחת כיפת השמים מחייבת ברכה נוספת גם אם כוונתך להמשיך לאכול אחר כך, יש עוד פרטים שונים, תפרט מה המקרה שמעסיק אותך וננסה להשיב.