הדפסה בחול המועד

שאלה:

האם מותר לשלוח קובץ למדפסת בחול המועד (וכן האם מותר לשלוח פקס)לצורך המועד ואם אפשר להוסיף את הנימוקים והמקורות לפסיקה.
מועדים לשמחה

תשובה:

אסור להדפיס בחול המועד, אכן עיקר הטעם בזה הוא משום אוושא מלתא וזילות חול המועד, ואינו ככתיבה ממש כיון שאינו מתייחס לכל אות אלא רק לוחץ על המתג…

מקורות:

חול המועד כהלכתו פרק ו סעי' צג ובהערה ריח בשם הגר"ש וואזנר.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. אם הדרנא לשאלה ואני צריך לפרט.הבן שלי רוצה ליסוע לשהות בחג אצל דודתו בירושליים וכדי לקבל אישור להגיע מחיפה בעת הזאת (סגר) הוא צריך להדפיס מסמך שאכן הוא צריך לשהות בירושליים.במסמך כתוב שעליו לעבור ניתוח יומיים אחרי שמחת תורה. אז השאלה מצד הרצון ליסוע לדודה האם נחשב מספיק כצורך המועד ואם לא האם הצורך להקל על ההתארגנות לניתוח תהיה סיבה שתתיר.ובעצם לפני הכל בספר החול המועד כהלכתו "בשם הרב וואזנר מביא לאיסור אז מה גדר האיסור שלמרות זאת התרתם באופנים שהתרתם(חשבונית.כרטיס.מספר תור ועוד)בכבוד רב ותודה

  2. ה נחשב צורך המועד שמותר, מה שאנחנו הבאנו זה עצם נושא ההדפסה שלא לצורך המועד, נניח אדם כתב משהו ורוצה שיהיה לו מודפס למשמרת וכדומה.