טעה בפסוקי הקרבנות במוסף חול המועד

שאלה:

אמרתי היום במוסף בקרבנות פרים 'שלושה עשר' במקום 'שנים עשר', יצאתי ידי חובה?

תשובה:

שלום וברכה

במי שטעה בפסוקי הקרבנות ואמר קרבן של יום אחר, נחלקו הדעות אם יצא ידי חובה ולהלכה אינו חוזר ומתפלל.

מקורות:

משנה ברורה סי' קח ס"ק לח כתב בשם החיי אדם שיצא ידי חובתו, אולם השואל ומשיב מהדו' רביעאה ח"ב סי' קח חולק וכן בדעת תורה למהרש"ם סי' תרסג סעי' א סבר שאינו יוצא ידי חובה, לכן אם יכול לשמוע חזרת הש"ץ ולכוון לצאת בזה – כך ראוי לעשות.