קידוש בבית כשיורד גשם ואוכל בסוכה

שאלה:

ירדו גשמים ביו"ט ראשון של סוכות- האם לשיטות שאומרות שמבית למרפסת לא נחשב שינוי מקום, יהיה אפשר לקדש בבית כשיורדים גשמים? והאם ישתנה הדין כשלא רואה הסוכה?

תשובה:

זה אפשרי, וכשאינו רואה את הסוכה, רק בשעת הדחק.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רעג

סעיף א

אין קידוש אלא במקום סעודה, ובבית אחד מפנה לפנה חשוב מקום אחד, שאם קידש לאכול בפנה זו ונמלך לאכול בפנה אחרת, אפי' הוא טרקלין גדול, א"צ לחזור ולקדש. הגה: ומבית לסוכה חשוב כמפנה לפנה (מרדכי פ' ע"פ) וי"א שכל שרואה מקומו, אפילו מבית לחצר, א"צ לחזור ולקדש. וי"א שאם קידש במקום אחד על דעת לאכול במקום אחר, שפיר דמי (וע"ל ריש סי' קע"ח), והוא שיהיו שני המקומות בבית אחד, כגון מחדר לחדר או מאיגרא לארעא, (וכן עיקר).