אשה ששותה מיין של הבדלה

שאלה:

שלום כבוד הרב!
בעבר ראיתי במקור שהיה נראה לי מוסמך "שהנותן לקטנה לשתות מיין הבדלה יכול לצמוח לה זקן"
אני לא מצליח למצוא כרגע את המקור,האם ידוע לכם היכן זה מוזכר?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אין לכך שום מקור,

במעשה איש ח"ה עמ' צג הובא בשם החזו"א על פתגם זה שהוא טעות, וצ"ל שרק מי שיש לו זקן היינו זכר הוא שותה מיין הבדלה עיי"ש. וכמובן יש לזה טעמים שונים על פי הלכה ועל פי סוד והמקור הוא בשל"ה, אבל זקן לא יצמח…