אתרוג לאחר סוכות ועצי סכך

שאלה:

שלום וברכה,
אחר דרישת שלומו הטוב של כבוד הרב שליט"א.

רציתי לשאול ב' שאלות:
א. ראיתי בחיפוש כאן באתר, שמותר לעטוף את האתרוג בשקית אטומה, דהיינו לא שקופה, כך הבנתי, ולזרוק לאשפה.
אבל, גם ראיתי שיש את הנושא של קדושת שביעית, ומכיוון שלא למדתי את ההלכות ואני יודע מאוד קצת לגבי שנה שמינית, השאלה שלי היא, האם מותר לזרוק כנ"ל את האתרוג או שיש חשש כלשהוא, כי שנה שעברה היתה שנה ח'. אינני יודע ממתי האתרוג אך כנראה משנה שעברה. האם מותר לזרוק כרגיל או מה צריך לעשות?
ב. לגבי העצי סכך, שנים היינו משתמשים לסכך עם העצים בעובי בערך 6 ס"מ, ובשנה האחרונה התחלנו להשתמש בקיינעס. אין לנו צורך בסכך הזה.
האם מותר לזרוק אותם? אי אפשר להכניס שקית אטומה כיון שהם מאוד ארוכים…
ישר כח מראש ושנזכה לשמוע בשורות, טובות, ישועות ונחמות בקרוב ממש, בעה"י.

תשובה:

שלום וברכה

אין שום חשש באתרוגים של השנה מצד שביעית, הם בכלל יבול קיץ ולא חנטו אפילו בשנת השמיטה.

לגבי הסכך, תניח אותו למטה במקום שלא דורכים עליו, ועובדי העירייה יפנו אותו, אבל אל תשים בפח האשפה. יש להם טנדר מיוחד לפסולת בנין וכדומה וזה מכובד יותר.