סוכה העשויה כמבוי

שאלה:

שלום וברכה
בסימן תרל סעיף ג בדין סוכה העשויה כמבוי
כותב הרמ"א שאם יש דופן שבעה ללא לבוד, אין צריך צורת הפתח.
השאלה א. האם כאשר הדופן השלישית היא שבעה טפחים, גם כאשר היא מרוחקת לגמרי משאר הדפנות (שהן מפולשות) הרי הסוכה כשרה ללא צוה"פ? דהיינו כזה | _ |. מהמשנ"ב סקי"ח לכאורה משמע שכן אבל לאו דווקא שמא זה רק לגבי הצד השני, ובציורים שבהוצאת עוז והדר ראיתי שציירו כאן דווקא כאשר הדופן האמצעי דבוק כמין גאם לאחת מהדפנות. אשמח לתשובה ברורה זה להלכה.
ב. בכלל בדין צה"פ האם הברזל של הסוכה או לחלופין קיר וכדומה משמש כצוה"פ גם למג"א המובא במשנ"ב סקי"ג או רק לרמ"א.
בתודה ובברכה

תשובה:

שלום וברכה

בשאלה זו דן הפרי מגדים משב"ז ס"ק ה, ונראה מדבריו שמצדד להקל רק כאשר הדפנות לבודות זו לזו אף שאינן סמוכות ממש.