להשתמש בקרשי הסוכה לשימוש לש חול

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

אצלנו במחסן יש של משפחה שהייתה גרה כאן קודם הרבה חפצים שלא רצו ואנו רוצים לזרוק כדי להשתמש המקום.

מהם קירות של סוכה. שאף שמותר לזרוק לפח מ"מ יש שכתבו שאין להשתמש בתשמיש ביזיון. ועל זה באנו לדון.

כיון שאינה שלי והריהן הפקר האם מותר להשתמש בחלק מן המחסן כריצפה? שיש חלק מן המחסן שכשיורד יותר מדי גשם נעשה רטוב ואם היו עושים רצפה יותר גבוה מן הרצפה רגילה היינו יכולים לשים שם חפצים או לעמוד שם לאיזה שהוא תשמיש כגון לעשות כושר וכדומה.

לכן ראוי לעשות כזה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי שימוש של חול, אם הם מיועדים לשמש גם בשנה הבאה לסוכה, נחלקו הדעות בזה, ויש שכתבו שאין להשתמש בהם תשמיש חול, אבל אם הם מיועדים לזריקה – מותר. אמנם לדרוך עליהם נראה בפוסקים שזה נחשב בזיון, ולכן אין לעשות מהם רצפה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' כא ס"ק ו ובביאור הלכה שם.