תינוק עם חיתוך מלוכלך בסוכה

שאלה:

שלום וברכה
האם כאשר תינוק עושה את צרכיו [בטיטול] בסוכה, חייבים להוציא אותו משם בהקדם האפשרי. או שאם אין ריח רע, אפשר לחכות עם זה.
אשמח לקבל גם מקורות.

תשובה:

צואה מכוסה מותר לומר דברי קדושה לידה ככל שאין ריח כמבואר בסימן עו סעיף א, כך שודאי שגם מצד הסוכה אין כאן איסור, אף שראוי להוציא [לא גרע מקדרה מלוכלכת שמותר להתפלל כנגדה אבל אסור להשאירה סתם כך בסוכה, אבל לא חייבים לרוץ מהר ולהוציא אלא כפי דרך האכילה והרגילות בפינוי השולחן לאחריה].

אבל בדרך כלל יש גם ריח רע ואז זה בזיון לסוכה, וראה משנה ברורה סימן תרלו ס"ק ו ושער הציון שם ס"ק יג שקדרות מלוכלכות וכו' וכל דבר שיש בו גנאי יש מחלוקת ראשונים ואחרונים אם פוסל את הסוכה אפילו בדיעבד, לכן ודאי שאף שלהלכה נקטינן שאינו פוסל אבל ודאי שאין להשאיר בסוכה, ובודאי שאין להחליף חיתול מלוכלך בתוך הסוכה אלא יש לצאת לחוץ.