הגדרת רוח מצויה בסוכה

שאלה:

לכבוד הרבנים אני בונה כל שנה סוכה במקום שמצוי רוחות נועזות שגרמו שהסוכה תיפול כמה פעמים קודם החג אך לבסוף אני מצליח להדקה כהוגן ושנה שעברה לדוגמא היא לא נפלה בחג ואני סומך על זה השנה האם זה נקרא רוח שאינה מצויה או מצויה לאותו מקום והאם זה נקרא שהיא עומדת ברוח?

תשובה:

צריך שתהיה חזקה באופן כזה שעומד ברוח מצויה של אותו מקום, תהדק היטב עד שתהיה בטוח שזה בסדר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי ים ויבשה הקל השו"ע ברוח מצויה של יבשה ראה סי' תרכח סעיף ב, וכן כתבו הפוסקים לגבי סוכה במקום גבוה כאשר למטה בקומה תחתונה יותר אין רוח, אבל כאשר באותו מקום זו הרוח, ברור שצריך שתעמוד ברוח מצויה של אותו מקום.