כיבוי האור לפני הבדלה

שאלה:

כבוד הרב רציתי לשאול לגבי כיבוי האור בהבדלה זה מנהג טוב ? עדיף לעשות כך ?ומדוע עושים ?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

יש שמקפידים לכבות את האור קודם הבדלה, כיון שיש תנאי בברכה שיהיו נאותים לאורו, אולם למעשה אין צורך לכבות את האור, מטרת הברכה היא לברך מאורי האש על אור המאיר מספיק כדי להבחין בין מטבע למטבע או בין הציפורן לעור. ולכן אם יש בנר אור ברמה כזו מברכים מאורי האש ולא משנה אם באותה העת יש גם תאורה אחרת. בארחות רבינו א, קל הובא שבעל הקהילות יעקב לא היה מכבה את האור. וראה עוד על המנהגים בזה בשמירת שבת כהלכתה פרק סב הערה כא.