הרהורי חול בעסקים בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אני מבקש לשאול מה הדין לגבי מחשבות בענייני עסקים או עבודה שחושבים עליהם ביום שבת.

נגיד שאני רוצה לפתח עסק ובמהלך השבת עולות לי מחשבות ופתרונות שקשורות לעסק ולעבודה, לדוגמה שם העסק שאני רוצה לבחור, אסטרטגיות לעסק וכו'.. האם ניתן להשתמש במחשבות האלה ובפתרונות שהן ייצרו לי?

והאם יש הבדל בין מצב שבו בכוונת תחילה התחלתי לחשוב על הדברים בכוונה, לבין סיטואציה שבה המחשבות פשוט צצו לי בלי כוונה?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אין איסור בהרהור בלבד אלא בדיבורים של חול, ובודאי אין איסור להשתמש במחשבה שעלתה.

בהצלחה רבה מאוד.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שו סעיף ח:

הרהור בעסקיו, מותר; ומ"מ משום עונג שבת, מצוה שלא יחשוב בהם כלל ויהא בעיניו כאילו כל מלאכתו עשויה.